Otonom sinir sistemi, yaşam döngüsü içerisinde varlığımız kendini tehdit altında hissetmeye başladığında bir alarm durumuna geçerek kendi içerisindeki sakinlik durumunu bozar. İşte bu alarm durumuna stres diyoruz. Stres devreye girdiğinde savunma sistemi de dahil olmak üzere tüm sistemlerin düzeni bozulur. Vücudumuzun otonom sinir sistemi, stresli durumu sezip adrenalin salgılar ve kalbimizden bağırsak hareketlerine kadar bütün ritimlerimiz düzensizleşmeye başlar. Yapılan çalışmalarda, kronik stresin beynin hafıza merkezindeki hücreleri erittiği gözlenmiştir. Bu hücrelerin arasındaki bağlantıların erimesi, unutkanlık durumu yaratmaktadır. Nefes teknikleri uygulamaları düzenli tatbik edildiğinde beyni strese karşı korumuş oluruz.
"Nefes Teknikleri ile Stresten Özgürleşme" eğitimimizde otonom sinir sistemimize etkili bir sakinleşme sağlayan teknikler öğretilmektedir. Nefesin kontrol edilmesi ile sağlanan uyum, vücudu kronik strese bağlı olarak ortaya çıkan devamlı alarm durumundan çıkartır. Eğitim sonunda katılımcılar, nefeslerini kullanarak stresten özgürleşmeyi öğrenmiş durumda olurlar.
Bu eğitimin amacı; kurum personellerinin ve yöneticilerinin nefes tekniklerini kullanarak stresten özgürleşmelerini sağlamak ve böylece verimliliklerini arttırmaktır.
|